De aannemersblog bij uitstek
Over ons
De aannemersblog bij uitstek

Hallo en welkom, mijn naam is Ibrahim en ben de eigenaar van dit stukje internet. Deze aannemersblog heb ik een half jaar geleden opgericht omdat ik zag dat er te weinig informatie te vinden was voor en door aannemers. Op deze blog vindt je alles over aannemers en de bouw, maar dient ook als informatiepunt over de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak en nieuwe projecten. Naast mijn ervaring als aannemer vind ik dit een mooie stap om meer over het vak te kunnen delen met anderen. Zowel voor mensen uit het vak als mensen die geïnteresseerd zijn in het vak, of willen beginnen met het vak. Hier vindt je alles wat je moet weten over aannemers en de bouw.

Archief

De aannemersblog bij uitstek

Glaswerken: de glaszetter

Michael Simmmons

De glaszetter

Een huis voorzien van dubbel glas wordt de laatste jaren steeds vaker gedaan. De belangrijkste reden is wel het terugdringen van het energieverbruik. Energie is de laatste jaren erg kostbaar geworden. Daarom doet men er alles aan om ook in bestaande woningen dit verbruik te verminderen. Wanneer u al langer in een huis woont en wilt gaan bekijken wat u allemaal kunt doen om het verbruik terug te dringen, kunt u een specialist langs laten komen. Zo'n specialist kan precies berekenen wat u allemaal kunt doen om uw huis beter te isoleren. Hij kan aangeven wat voor u de voordelen zijn van bijvoorbeeld het isoleren van het dak, vloer, muren en de ramen. Wanneer hij alles heeft uitgerekend, ziet u dat het energieverlies door de ramen van grote invloed is. In oudere huizen is nog vaak enkel glas aanwezig, terwijl we tegenwoordig dubbel en zelfs drievoudig glas gebruiken. Schildersbedrijf N Huiting denkt graag met u mee over het ideale glas. 

De kozijnen

Wanneer u het enkele glas wilt veranderen door dubbel glas kunt u dat beter niet zelf doen. Daarvoor heeft u een glaszetter nodig. Het is de vakman, de glaszetter, die dit werk kan uitvoeren. Eerst moet gekeken worden of de kozijnen nog goed zijn. Wanneer er rotte plekken in zitten, moeten ook de kozijnen vervangen worden. Daarvoor heeft u een aannemer nodig. Laat door verschillende aannemers een offerte maken voor het vervangen van de raamkozijnen. Wanneer u de prijsopgave binnen heeft, kunt u de juiste aannemer kiezen. Neem niet op voorhand de goedkoopste, maar neem die aannemer waarin u een goed vertrouwen heeft. Hij maakt de kozijnen in de werkplaats. Indien hij ze gaat plaatsen, kan hij ze niet allemaal in een dag vervangen. Het glas wordt in overleg met de glaszetter geplaatst. Voor dubbel glas is de sponning dieper dan van enkel glas. De glaszetter heeft de ramen zo laten maken dat er tussen het hout en het glas ruimte is in verband met het uitzetten van het glas bij warm weer. Indien het glas niet zou kunnen uitzetten zou het stuk springen. Wanneer de raamkozijnen nog een goede kwaliteit hebben, zal alleen het enkel glas moeten worden vervangen. Hiervoor wordt het enkel glas verwijderd en de sponningen dieper gemaakt. Zodra dat is gebeurd kan het dubbele glas worden geplaatst. Een glaszetter kan geen dubbel glas snijden. Dat kan hij wel met enkel glas. Zijn er deuren in huis waarin enkel glas moet worden geplaatst, snijdt hij deze ter plaatse op maat. Laat al deze werkzaamheden over aan de vakman. Zij weten precies wat er gedaan moet worden om problemen achteraf te voorkomen. Dubbel glas zal alles comfortabeler maken. Het energieverbruik wordt minder maar ook het eventuele geluidsoverlast.


Delen