De aannemersblog bij uitstek
Over ons
De aannemersblog bij uitstek

Hallo en welkom, mijn naam is Ibrahim en ben de eigenaar van dit stukje internet. Deze aannemersblog heb ik een half jaar geleden opgericht omdat ik zag dat er te weinig informatie te vinden was voor en door aannemers. Op deze blog vindt je alles over aannemers en de bouw, maar dient ook als informatiepunt over de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak en nieuwe projecten. Naast mijn ervaring als aannemer vind ik dit een mooie stap om meer over het vak te kunnen delen met anderen. Zowel voor mensen uit het vak als mensen die geïnteresseerd zijn in het vak, of willen beginnen met het vak. Hier vindt je alles wat je moet weten over aannemers en de bouw.

Archief

De aannemersblog bij uitstek

Glaszetter vinden voor het plaatsen van dubbel glas

Michael Simmmons

Dubbel glas plaatsen door een erkende glaszetter

De kosten van de energie die we in huis gebruiken, worden steeds hoger. De energie wordt steeds duurder, zodat de rekening die maandelijks betaald moet worden de grootste uitgave van een gezin is. Daarom worden er maatregelen genomen om deze kosten naar beneden te brengen. We kunnen zelf energie opwekken, maar in eerste instantie wordt er overgegaan om de woning te isoleren. Je zou daarvoor een specialist langs kunnen laten komen. Hij of zij kan een berekening maken waar de meeste energie verloren gaat in huis en wat er aan gedaan kan worden. Bij het isoleren bekijkt de specialist het dak, vloer, muren en de ramen. Wanneer je de berekeningen doorkijkt, zie je dat er veel energie verloren gaat door de ramen als de kozijnen nog van enkel glas voorzien zijn. Door het enkel glas te vervangen door dubbel glas kun je veel energie besparen.


Wat er alvorens de plaatsing moet gebeuren

Voordat je het enkel glas kunt vervangen door dubbel glas moeten eerst de raamkozijnen geschikt worden gemaakt. Dubbel glas heeft diepere sponningen. Hiervoor kunt u een aannemer langs laten komen die de raamkozijnen eerst gaat inspecteren. Hij zal ze beoordelen op rotte plekken en of dat ze nog gewoon gebruikt kunnen worden. Wanneer het mogelijk is om de bestaande raamkozijnen te gebruiken en ze alleen maar uitgefreesd moeten worden, bent u het goedkoopst uit. Wanneer het niet mogelijk is om de bestaande kozijnen te gebruiken, omdat de bestaande aan vervanging toe zijn, moeten ze eerst worden gemaakt. De aannemer kan de raamkozijnen in zijn werkplaats maken. Wanneer u daarvoor toestemming geeft, zal hij alle maten opmeten en het dubbel glas bestellen bij een glaszetter. 


Het plaatsen van het dubbel glas

Zodra de aannemer de raamkozijnen klaar heeft, zal hij overleggen met de glaszetter wanneer de nieuwe raamkozijnen geplaatst kunnen worden. De datum moet onderling overlegd worden, omdat de werkzaamheden elkaar moeten opvolgen. Wanneer hij gaat beginnen met het vervangen van de oude raamkozijnen zal hij ze een voor een verwijderen. Hij kan ze niet allemaal op een dag vervangen. Wanneer hij 's avonds naar huis gaat, zorgt hij dat de raamkozijnen die vervangen zijn wel dicht zijn gemaakt. De andere dag gaat hij verder. Zodra hij klaar is, wordt de glaszetter gewaarschuwd. De glaszetter zal het dubbel glas op de juiste manier aanbrengen. Tussen de sponning en het glas moet ruimte aanwezig zijn. Wanneer het glas door de warmte van de zon warm wordt, zet het uit en zal stuk springen wanneer er niet voldoende ruimte is. Ga voor het plaatsen van dubbel glas niet zelf aan de slag. Het moet volgens de juiste methode gebeuren. Als er achteraf iets fout zou zijn, ben je altijd verzekerd, wanneer je het dubbel glas door een erkende glaszetter hebt laten plaatsen. Kijk bijvoorbeeld op Erkamp Glas voor Purmerend e.o.


Delen