De aannemersblog bij uitstek
Over ons
De aannemersblog bij uitstek

Hallo en welkom, mijn naam is Ibrahim en ben de eigenaar van dit stukje internet. Deze aannemersblog heb ik een half jaar geleden opgericht omdat ik zag dat er te weinig informatie te vinden was voor en door aannemers. Op deze blog vindt je alles over aannemers en de bouw, maar dient ook als informatiepunt over de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak en nieuwe projecten. Naast mijn ervaring als aannemer vind ik dit een mooie stap om meer over het vak te kunnen delen met anderen. Zowel voor mensen uit het vak als mensen die geïnteresseerd zijn in het vak, of willen beginnen met het vak. Hier vindt je alles wat je moet weten over aannemers en de bouw.

Archief

De aannemersblog bij uitstek

Cv onderhoud: nodig of noodzakelijk?

Michael Simmmons

Het onderhouden van je verwarmingsinstallatie kost geld, meestal jaarlijks. Deels bepaal je zelf hoeveel geld je er aan uit geeft, deels kan je geluk maar ook enorm veel pech hebben met een bepaalde ketel. Is het nodig om je verwarmingsketel regelmatig te laten nakijken en onderhouden? Hier gaan we in dit artikel op in.

CV Onderhoud afwegen

De meeste mensen laten hun cv-ketel jaarlijks nakijken en betalen daar een vast bedrag voor. Ze hebben daar een onderhoudscontract voor en weten dat ze in maand x een aankondiging krijgen, dat op datum y hun ketel weer aan de beurt is. Dat geeft een stukje zekerheid, in die zin dat hun verwarmingsketel elk jaar een keer door een specialist wordt nagekeken. Soms blijft het bij dat onderhoud, soms moet er een onderdeel worden vervangen. Er zijn ook mensen die daar wat minder secuur of ronduit laks in zijn. Een deel daarvan wil wel onderhoud laten plegen, maar ze vergeten het iedere keer een eerste afspraak te maken. Een ander deel laat de verwarming maar op zijn beloop: hij doet ’t toch? Als er iets aan de hand is, dan bellen we een monteur. Je kan je afvragen wie er uiteindelijk het beste af is.

Betaal je teveel of betaal je extra?

Als je jaarlijks keurig je ketel laat controleren, vertrouw je erop dat dat een goeie keuze is. Cv onderhoud is nodig. Maar als er zelden of nooit iets vervangen hoeft te worden, is het de vraag of je niet duurder uit bent. Want wellicht had je makkelijk hier en daar eens een jaarlijkse controlebeurt kunnen overslaan. Dat is het ene uiterste. Je kan er ook voor kiezen om pas onderhoud te laten verrichten als het echt nodig is, dat wil zeggen wanneer de ketel dat aangeeft. Concreet gesproken doen sommige mensen dat pas als de ketel er mee stopt. Dat kan goed gaan, in de zin van een kostenpost die wat meer kost dan een controlebeurt, maar die heb je dan ook uitgespaard, misschien wel twee of drie keer. Het kan ook helemaal fout gaan: de ketel doet opeens niets meer en de in allerhaast opgetrommelde monteur constateert dat er een flinke reparatie uitgevoerd moet worden. Tja meneer, bij een controlebeurt hadden we dit al kunnen voorspellen en erger kunnen voorkomen.

Onderhoudsconclusie

Eigenlijk is de conclusie simpel. Wil je wat meer zekerheid? Neem dan een onderhoudsabonnement. Durf je een gokje te nemen? Laat jaarlijks cv onderhoud dan achterwege, bel een monteur als er iets aan de hand is of laat, als middenweg, je ketel om het jaar controleren, bijvoorbeeld door Leenards Warmte- en Luchttechniek BV


Delen