De aannemersblog bij uitstek
Over ons
De aannemersblog bij uitstek

Hallo en welkom, mijn naam is Ibrahim en ben de eigenaar van dit stukje internet. Deze aannemersblog heb ik een half jaar geleden opgericht omdat ik zag dat er te weinig informatie te vinden was voor en door aannemers. Op deze blog vindt je alles over aannemers en de bouw, maar dient ook als informatiepunt over de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak en nieuwe projecten. Naast mijn ervaring als aannemer vind ik dit een mooie stap om meer over het vak te kunnen delen met anderen. Zowel voor mensen uit het vak als mensen die geïnteresseerd zijn in het vak, of willen beginnen met het vak. Hier vindt je alles wat je moet weten over aannemers en de bouw.

Archief

De aannemersblog bij uitstek

Bestaand glas laten vervangen door de glaszetter

Michael Simmmons

Bestaand glas laten vervangen door HR glas

Een kapotte ruit of verbouwing van je woning is de perfecte gelegenheid om enkel glas of dubbel glas door een glaszetter te laten vervangen door hoogrendements glas (HR glas). HR glas isoleert je woning nog beter en dat biedt zowel voordelen voor jezelf als voor het milieu. Hieronder lees je meer over waarin HR glas verschilt van gewoon dubbel glas, welke soorten HR glas er allemaal zijn en wat hier de voordelen van zijn. 


Het verschil tussen HR glas en standaard dubbelglas 

Gewoon dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die door een metaalkader met elkaar zijn verbonden. Hierdoor ontstaat een luchtdichte tussenruimte. Als deze wordt gevuld met droge lucht, dan heeft dat een isolerende werking. HR glas volgt ditzelfde principe, maar verschilt van standaard dubbel glas, doordat één zijde van de glasbladen is voorzien van een onzichtbare coating. Deze coating laat zonnestralen door, maar zal warmte weerkaatsen. Daarbij is bij HR glas de spouw tussen de glasplaten gevuld met een gas, namelijk argon. Het is deze combinatie van coating en argon dat HR glas een extra isolerende werking geeft. Je kan kiezen uit drie verschillende soorten HR glas: HR+, HR++ en HR+++. Hoe meer plusjes, hoe beter het glas isoleert. Dat woningsbezitters toch niet altijd voor HR+++ glas kiezen, is omdat niet ieder kozijn daar geschikt voor is. HR+++ bestaat namelijk uit niet twee, maar drie glasplaten en past daarom niet in iedere sponning. Met HR++ glas loop je niet tegen dit probleem aan: het past in vrijwel ieder raamkozijn. Een professionele glaszetter kan je uiteraard precies vertellen welk type glas het beste bij jouw woning past. 


De voordelen van HR glas

De belangrijkste voordelen van het laten zetten van HR glas zijn: 1. Een verhoging van je wooncomfort Dankzij de isolerende werking van HR glas blijft het in de winter warm in huis en in de zomer lekker koel. Een bijkomend voordeel van dubbele beglazing is dat het geluidswerend is. Storende geluiden van straat hou je buiten. Al met al draagt HR glas dus bij aan je wooncomfort.  2. Een lagere energierekening De isolerende werking van HR glas leidt tot een betere klimaatbeheersing in huis. In de winter bespaar je op stookkosten en in de zomer hoef je geen extra airco of ventilatoren aan te zetten om binnen een aangename temperatuur te creëren. Je zal aan het einde van het jaar zien dat je energierekening daardoor lager is dan voorgaande jaren.  3. Het behalen van klimaatdoelen  Klimaatverandering is wereldwijd een groot probleem. Overheden, bedrijven en particulieren willen allemaal werken aan een klimaatneutrale wereld. Met HR glas lever je jouw bijdrage, want HR glas leidt tot een lager energiegebruik. Daarbij zal de glaszetter die het HR glas bij je komt plaatsen, het oude glas meenemen en ervoor zorgen dat dit gerecycled wordt. Kijk voor een vakkundige glaszetter eens op DQ Glas voor Amsterdam en omgeving.

 


Delen