De aannemersblog bij uitstek
Over ons
De aannemersblog bij uitstek

Hallo en welkom, mijn naam is Ibrahim en ben de eigenaar van dit stukje internet. Deze aannemersblog heb ik een half jaar geleden opgericht omdat ik zag dat er te weinig informatie te vinden was voor en door aannemers. Op deze blog vindt je alles over aannemers en de bouw, maar dient ook als informatiepunt over de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak en nieuwe projecten. Naast mijn ervaring als aannemer vind ik dit een mooie stap om meer over het vak te kunnen delen met anderen. Zowel voor mensen uit het vak als mensen die geïnteresseerd zijn in het vak, of willen beginnen met het vak. Hier vindt je alles wat je moet weten over aannemers en de bouw.

De aannemersblog bij uitstek

Een verstopping? Bel een ontstoppingsdienst of los het zelf op

Michael Simmmons

Wie te maken krijgt met een rioolverstopping in huis, zit direct met een serieus probleem opgezadeld. De douche voert het water niet meer af. Of je wc kan niet meer doorspoelen, wat minstens zo vervelend is. Al snel gaart er in je huis of kantoorpand een penetrante rioollucht hangen, die niet meer weg is krijgen. Zit je met dit soort irritante problemen, dan kun je een ontstoppingsdienst bellen of een poging doen om zelf een oplossing te verzinnen. In dit blog leggen we uit wat je zult allemaal kunt proberen om de ontstopping van het riool te regelen. Ook lees je wanneer het verstandig is om een ontstoppingsdienst het probleem te laten oplossen.

Een paar tips on de rioolverstopping zelf aan te pakken

Er zijn diverse effectieve manieren om een toilet of doucheputje dat niet goed meer doorstroomt weer los te krijgen. Schroef het doucheputje los en kijk of je met je hand het vuil, de haren en troep eruit kunt halen. Meestal is dit mogelijk en kun je de douche daarna weer volledig gebruiken. Bij een verstopte doucheafvoer kun je ook kiezen voor een ontstoppingsmiddel. We raden af om een chemisch middel te gebruiken, want die belast het milieu en kan tevens leiden tot huidirritaties. En dat is uiteraard niet wenselijk. Maak zelf een sopje, waarbij je eerst soda in de afvoer doet en, nadat dit is ingewerkt, azijn en/of warm water. Vaak lossen verhogen en vastzittende troep dan snel op en kun je de afvoer weer gebruiken zoals je gewend was.
Bij een vastzittende toiletafvoer moet je meestal anders te werk gaan. Vaak zit er bij een verstopping een prop in of rond de afvoerbuis. Met de hand kun je die vaak wel lostrekken. Zo niet, dan is het slim om een ontstoppingsveer in de monding te duwen, zodat je de prop kunt doorduwen of uit de afvoer kunt trekken. Heb je geen ontstoppingsveer? Dan kan een plopper ook soelaas bieden. Hiermee oefen je druk uit op de toiletafvoer en schiet een verstopping meestal los werkt dit allemaal nog steeds niet? Overweeg dan gebruik te maken van soda, azijn en water om de smeerhoop te laten oplossen. Dit werkt vaak goed als de opstopping in de wc-afvoer veroorzaakt is door etensresten en vetten.

In deze situaties moet je gauw een ontstoppingsdienst regelen

Krijg je het niet voor elkaar om zelf de verstopping uit de weg te ruimen? Dan kan het best zijn dat je rioolschade hebt of een soortgelijk probleem dat je niet zelf kunt oplossen. Bel dan snel een riooldienst om het probleem te verhelpen. Succes en sterkte!


Delen