De aannemersblog bij uitstek
Over ons
De aannemersblog bij uitstek

Hallo en welkom, mijn naam is Ibrahim en ben de eigenaar van dit stukje internet. Deze aannemersblog heb ik een half jaar geleden opgericht omdat ik zag dat er te weinig informatie te vinden was voor en door aannemers. Op deze blog vindt je alles over aannemers en de bouw, maar dient ook als informatiepunt over de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak en nieuwe projecten. Naast mijn ervaring als aannemer vind ik dit een mooie stap om meer over het vak te kunnen delen met anderen. Zowel voor mensen uit het vak als mensen die geïnteresseerd zijn in het vak, of willen beginnen met het vak. Hier vindt je alles wat je moet weten over aannemers en de bouw.

Archief

De aannemersblog bij uitstek

Asbestverwijdering

Michael Simmmons

Je hebt net een nieuw huis gekocht en je bent apetrots. Alles lijkt op het eerste zicht in orde tot je ontdekte dat je huis asbest bevat. Op dat moment was je in volle paniek. Asbest kan gevaarlijk zijn en het is belangrijk dat je het zo snel mogelijk uit je woonst laat verwijderen. Gelukkig zijn er verschillende diensten die je een asbestverwijdering aan kunnen bieden!

Waarom is asbest zo ongezond en wat is het eigenlijk?

Asbest is een verzamelnaam voor vezelachtige mineralen met dezelfde eigenschap: ze splitsen zich zich steeds verder tot fijne vezeltjes. Deze vezeltjes verspreiden zich in de lucht en worden zo gemakkelijk ingeademd, wat schadelijk voor je gezondheid kan zijn.

De vezeltjes pakken op je luchtwegen en je kan ademhalingsproblemen krijgen. Het inademen van deze vezels maken je longen namelijk stijver en minder elastisch. Met als gevolg dat je meer moet hoesten, daardoor word je veel gevoeliger voor longinfecties en vormt dit ook een belasting voor je hart. Dit noemt men asbestose. Asbestose ontwikkelt zich meestal erg traag, zo kan er gemakkelijk 20 jaar tussen zitten voor de ziekte zich uit. Asbestose kan erg gevaarlijk zijn en zelfs tot longkanker lijden in verloop van tijd. Onderschat daarom de aanwezigheid van asbest in je woonst niet! Het beste is dus om asbest te laten verwijderen.

Je hoeft nog niet direct in paniek te slaan als je voor een korte periode bent blootgesteld aan asbest. Asbest is vooral schadelijk als je er een lange tijd aan blootgesteld geweest bent. Kiezen voor een snelle aanpak is dus van belang als je asbest in je huis ontdekt!   

Asbestverwijdering

Op het eerste moment denk je misschien dat je het asbest in je huis het best zelf zou kunnen verwijderen, maar niets is minder waar. Het uitkappen van asbest kan heel gevaarlijk zijn om dat je in direct contact staat met deze gevaarlijke stoffen. Het wordt aangeraden om asbest te laten verwijderen door professionelen die exact weten hoe zij op een zo'n veilig mogelijke manier deze schadelijke stoffen uit je huis kunnen verwijderen. Professionele mensen beschikken namelijk over de nodige kennis en gereedschappen om het asbest in je huis het beste aan te pakken. Spaar dus geen geld uit op dingen zoals dit, want dan ben je in principe aan het spelen met je eigen gezondheid! Kies dus liever voor een geleerde professional die hier een eerlijke prijs voor vraagt, want geloof mij: je gezondheid is deze kleine prijs die je ervoor betaalt meer dan waard! Leef met een gerust hart verder in een gezond huis.


Delen